Sinecuri, marca PNL: Isabela Cican, consilier local la Sectorul 1, membră în două consilii de administrație
Florina-Isabela Cican este unul dintre acei actori politici discreți, dar prezenți în administrația locală a Sectorului 1 din București. Puțin cunoscută publicului larg, Cican a ocupat funcții-cheie în instituții și companii de stat, fiind susținută de Partidul Național Liberal. Cariera sa politică a început, însă, în organizația de tineret a PSD Sector 4.
Paul Marat
5/29/20252 min read


Potrivit unor surse din cadrul Consiliului General al Municipiului București, Isabela Cican a fost numită în consiliile de administrație a două companii municipale. Astfel, ea deține poziții în:
Consiliul de Administrație al Energetica Servicii București S.A., unde primește o remunerație lunară brută de 9.715 lei;
Consiliul de Administrație al Societății Trustul de Clădiri Metropolitane București S.A., unde remunerația lunară brută este de 14.230 lei.
În prezent, Isabela Cican este consilier local în Sectorul 1 din partea PNL și activează în două comisii importante: Administrație Publică Locală și Protecția Mediului și Gospodărirea Localității. Ea este cunoscută pentru loialitatea față de primarul liberal George Tuță.
Accesul în Consiliul Local pare să fie punctul culminant al unei cariere care include funcții în companii precum Formenerg SA – o societate ce activează în domeniul consultanței energetice și al formării profesionale – dar și în firme mai puțin vizibile publicului, precum Future Training SRL și MAX TOP ART SRL, în care a fost angajată în diverse poziții, conform declarației de avere.
Declarația de avere: venituri modeste, funcții cu potențial
Conform declarației de avere publicate în 2024, Florina-Isabela Cican a înregistrat următoarele venituri anuale:
24.000 RON – indemnizație de la Compania de Investiții și Dezvoltare Sector 1;
23.403 RON – salariu de la MAX TOP ART SRL;
12.000 RON – venituri de la Future Training SRL.
Regulă în România condusă de PNL-PSD
Cazul Isabelei Cican nu este o excepție, ci o regulă într-un sistem în care funcțiile publice sunt adesea distribuite pe criterii de loialitate politică, nu de competență. Deși ocupă poziții strategice în consilii de administrație ale unor companii municipale și în administrația locală, CV-ul său nu indică o expertiză solidă în diverse domenii precum energie, urbanism sau politici publice.
Este o realitate tot mai frecventă în România: persoane cu experiență profesională vagă sau irelevantă ajung să gestioneze bugete publice de zeci de milioane de lei și să decidă direcții de dezvoltare urbană, în lipsa unui proces transparent de selecție și a unor criterii clare de merit.
(Isabela Cican, în centru, în perioada în care făcea politică la TSD Sector 4)
Follow The Money este o publicație independentă și ne bazăm pe informații verificate pentru a aduce cititorilor noștri subiecte relevante și de interes public. Dacă ai un pont, o informație importantă sau un subiect care merită investigat, ne poți scrie la contact@followthemoney.ro.

